ua en ru

ВР сьогодні першочергово розгляне проект закону про Кабмін і два проекти Податкового кодексу

Верховна Рада сьогодні, 7 жовтня, першочергово розгляне проект закону про Кабінет міністрів України. Доповідати з даного питання до парламенту запрошений міністр юстиції Олександр Лавринович. Про це йдеться в порядку денному засідання Верховної Ради України.

Після чого, нардепи розглянуть проект Податкового кодексу України за редакцією нардепа від НУ-НС Миколи Катеринчука і проект Податкового кодексу Кабміну. Доповідати з даного питання у ВР будуть міністр фінансів Федір Ярошенко, М.Катеринчук та голова парламентського комітету з питань податкової та митної політики Віталій Хомутиннік.
Також нардепи розглянуть ряд законопроектів, які стосуються змін до кримінально-процесуального законодавства та у Кодекс України про адміністративні правопорушення.
У другому читанні нардепи планують розглянути проект закону щодо удосконалення механізмів державної реєстрації припинення акціонерного товариства, проект закону про цінні папери та фондовий ринок, проект закону щодо запровадження системи електронної державної реєстрації суб'єктів господарювання, проект закону щодо обмеження державного регулювання господарської діяльності, проект закону про прискорений перегляд регуляторних актів, прийнятих органами та посадовими особами місцевого самоврядування.
З 12:30 парламентарі вирішуватимуть питання про звільнення суддів. Доповідачем з даного питання стане голова Вищої ради юстиції Володимир Колесніченко та голова комітету з питань правосуддя Сергій Ківалов.
Також нардепи розглянуть низку законопроектів, які стосуються кримінального, кримінально-процесуального, та господарського процесуального законодавства.