ua en ru

ВР ратифікувала угоду з Польщею про охорону інформації з обмеженим доступом

ВР ратифікувала угоду з Польщею про охорону інформації з обмеженим доступом Фото: Верховна Рада України

Ратифікацію підтримали 230 нардепів

Верховна Рада України підтримала законопроект №0107 "Про ратифікацію Угоди між Кабінетом Міністрів України та Урядом Республіки Польща про взаємну охорону інформації з обмеженим доступом". За документ проголосували з другого разу 230 депутатів ВРУ (спочатку 208 парламентарів), передає кореспондент РБК-Україна.

Угоду вчинено 27 серпня 2015 року в м. Варшава.

Ратифікація угоди є виконанням Україною внутрішньодержавних процедур, необхідних для набрання цим міжнародним договором чинності.

Зазначається, що метою укладення угоди є створення правових засад захисту інформації з обмеженим доступом, обмін якою, у разі потреби, буде здійснюватися між сторонами у ході співробітництва.

Так, суб’єктами виконання цього міжнародного договору з української сторони є державні органи, підприємства, установи та організації, які відповідно до національного законодавства провадять діяльність, пов’язану з державною таємницею, та отримали дозвіл на передачу секретної інформації іноземному партнеру.

Угодою зобов’язано компетентні органи України та Польщі забезпечувати належний державний контроль за дотриманням суб’єктами співробітництва вимог законодавства держав-сторін під час обміну інформацією з обмеженим доступом.

Прийняття проекту закону та реалізація положень вказаного міжнародного договору не передбачають додаткового фінансування з державного бюджету.

Нагадаємо, у січні ВРУ ратифікувала угоду з Королівством Іспанія про взаємну охорону інформації з обмеженим доступом.