ua en ru

ВР розгляне мовний законопроект у другому читанні 19 червня

Верховна Рада Україна (ВР) розгляне проект закону "Про основи державної мовної політики" на пленарному засіданні у вівторок, 19 червня. Про цезаявив один з авторів законопроекту, народний депутат Сергій Ківалов, повідомляє прес-служба політика.

"До 19 червня - другого голосування за законопроект - є час для внесення своїх пропозицій, які, хочу підкреслити, будуть оброблятися в Комітеті з питань культури і духовності, який очолює також депутат від опозиції. Верховна Рада України більшістю голосів схвалила основні положення цього законопроекту і погодилася з його концептуальними ідеями. Крапка", - заявив Ківалов.

Наміри опозиційних політиків оскаржити голосування у Вищому адміністративному суді на думку Ківалова є безглуздими: "Я, як політик і як юрист, вважаю, що оскарження цього рішення Верховної Ради - безглуздо й безперспективно", - зазначив Ківалов.

У теж час, Ківалов зазначив, що відповідно до статті 48 регламенту Верховної Ради, існує можливість скасування рішення парламенту головою ВР до підписання. "Адже саме на спікері лежить обов'язок щодо усунення порушень процедури голосування. Для цього необхідно депутатське заяву про порушення процедури, письмову заяву та зареєстрований проект постанови про скасування рішення парламенту", - сказав Ківалов.