ua en ru

ВР планує запровадити кримінальну відповідальність за незаконний перетин держкордону

ВР планує запровадити кримінальну відповідальність за незаконний перетин держкордону Фото: парламент (РБК-Україна)

Таке діяння каратиметься позбавленням волі на строк до трьох років

Верховна рада України підтримала за основу у першому читанні законопроект №7017 "Про внесення зміни до Кримінального кодексу України щодо відповідальності за незаконне перетинання державного кордону", передає кореспондент РБК-Україна.

За документ проголосував 241 депутат ВР.

Проектом планується запровадити кримінальну відповідальність за перетинання держкордону України особою, яка має громадянство (підданство) держави-агресора, або іншою особою в інтересах держави-агресора, що суперечать національним інтересам України, будь-яким способом поза пунктами пропуску через держкордон України або в пунктах пропуску через держкордон України без відповідних документів або за документами, що містять недостовірні відомості.

Таке діяння каратиметься позбавленням волі на строк до трьох років.

Крім того, пропонується встановити, що за повторне вчинення таких дій або вчинення їх групою осіб наступатиме відповідальність у формі позбавлення волі на строк від трьох до п’яти років, а вчинення таких дій із застосуванням зброї - на строк від п’яти до восьми років.

Нагадаємо, як РБК-Україна повідомляло раніше, в серпні перший заступник глави Міністерства внутрішніх справ Сергій Яровий заявив, що в Україні загострилася проблема нелегальної міграції, що може становити загрозу держбезпеки України.

У кінці серпня закон про зміну порядку вивезення дітей за кордон набув чинності.