ua en ru

ВР зобов'язала МІП оформляти тимчасове проживання для іноземних ЗМІ

ВР зобов'язала МІП оформляти тимчасове проживання для іноземних ЗМІ Фото: Верховна Рада України

Проект закону в першому читанні за основу та в цілому підтримали 234 депутатів

Верховна Рада України зобов'язала Міністерство інформаційної політики оформляти тимчасові свідоцтва на проживання представників іноземних засобів масової інформації (ЗМІ). Відповідний проект закону №3048 "Про внесення зміни до статті 5 закону "Про правовий статус іноземців та осіб без громадянства" (щодо підстав для видачі посвідки на тимчасове проживання представникам іноземних ЗМІ) у першому читанні за основу та в цілому підтримали 234 депутатів, передає кореспондент РБК-Україна.

Згідно із проектом закону встановлюється, що підставою для видачі посвідки на тимчасове проживання представникам іноземних ЗМІ є подання центрального органу виконавчої влади, що реалізує державну політику у сфері забезпечення інформаційного суверенітету України.

Зберігається і положення, що підставою для видачі такого посвідчення є заява іноземця або особи без громадянства, дійсний поліс медичного страхування, звернення іноземного ЗМІ.

В пояснювальній записці вказується, що оформлення подання для видачі посвідки на тимчасове проживання представників іноземних засобів масової інформації покладено на Міністерство інформаційної політики.

Нагадаємо, раніше Верховна Рада України відправила на повторне перше читання законопроект №3312, яким пропонувалося скасувати необхідність для випускників-медиків здійснювати обов'язкове відпрацювання після завершення навчання за рахунок коштів державного бюджету.