ua en ru

ВР не може розглядати проекти постанов про вибори в Києві на поточній сесії, - ПР

Верховна Рада України (ВР) на поточній сесії, згідно з чинним законодавством не може повертатися до розгляду питань про призначення виборів мера Києва та депутатів Київради. Про це заявив народний депутат України від Партії регіонів Віталій Журавський, повідомляє прес-служба ПР.

Журавський заявив, що проекти постанов про вибори в Києві, внесені опозицією і розглянуті парламентом на поточній сесії, не набрали необхідної кількості голосів. Тому відповідно до чинного законодавства законопроект про призначення виборів у Києві не може бути розглянутий у режимі нинішньої сесії.

"Всі народні депутати у своїй діяльності зобов'язані керуватися виключно законом України "Про Регламент Верховної Ради України". У 107 статті цього документа записано, що "відхилений Верховною Радою законопроект або законопроект, що повторює його за суттю, не може бути внесений на поточній та наступній за ній позачергової сесіях Верховної Ради відповідного скликання. Відхилений законопроект знімається з розгляду із відповідним зазначенням про це в базі даних законопроектів електронної комп'ютерної мережі веб-сайту Верховної Ради", - заявив парламентарій.

Нагадаємо, опозиція після оголошення рішення Конституційного суду, яким рекомендується призначити вибори в Києві у жовтні 2015 р., зареєструвала у ВР проект постанови про призначення виборів у столиці на 27 жовтня 2013 р.

Раніше Рада відхилила низку проектів постанов про призначення виборів у Києві.

Читайте також: Опозиція пропонує парламенту призначити вибори в Києві на 27 жовтня 2013 р.