ua en ru

ВР може прийняти новий КПК в першому читанні на першій пленарній сесії, - Портнов

Верховна Рада може прийняти новий Кримінально-процесуальний кодекс України в першому читанні на першій пленарній сесії. Про це в ефірі програми "Шустер Live" на Першому Національному телеканалі заявив радник Президента, керівник Головного управління з питань судоустрою Адміністрації Президента Андрій Портнов.

"Ми плануємо 10 числа пройти парламентський комітет з питань правоохоронної діяльності, і 10 числа спробувати в першому читанні в парламенті прийняти цей закон. Потім, після того, як всі поправки надійдуть, на першій сесії, першому сесійному тижні після того, як сплине двотижневий термін, який дається згідно з регламентом Верховної Ради, ми плануємо просити парламент прийняти цей закон у другому читанні, не змінюючи його суть, це дуже важливо. Після цього плануємо підписати у глави держави", - сказав Портнов.

Нагадаємо, раніше Президент України Віктор Янукович заявляв, що новий КПК в Україні повинен бути прийнятий якнайшвидше.

Вчора ПАРЄ на своєму засіданні 26 січня прийняла резолюцію про стан демократії в Україні, яка містить критичні зауваження, в цілому спрямовані на заохочення України до проведення правових і політичних реформ і зокрема, прийняття нового КПК.