ua en ru

ВР може розпочати процедуру розгляду проекту закону "Про мови" 23 вересня, - А.Шкіль

Верховна Рада (ВР) України вже 23 вересня може розпочати процедуру розгляду проекту закону "Про мови", що передбачає надання російській мові таких самих широких повноважень використання, як і українській. Про це на брифінгу у ВР заявив нардеп від БЮТ-Батківщина Андрій Шкіль, передає кореспондент РБК-Україна.
"Ми передбачаємо, що вже наступного сесійного тижня коаліція винесе на розгляд у парламент проект закону "Про мови". Це буде ще однією вибуховою процедурою. Саме так вони планують зробити. Це їх план, бо вони хочуть закріпити перемогу на Сході і в Криму. Очевидно, наступного тижня комітети розглянуть цей проект закону. А через тиждень - у четвер 23 вересня - вони винесуть його на голосування", - заявив А.Шкіль.
Коментуючи основні положення проекту закону, А.Шкіль додав, що сприяння розвитку і використання російської мови в освіті, ЗМІ, телебаченні, органах влади "призведе до знищення української державності".
У свою чергу, заступник голови фракції ПР Михайло Чечетов також не виключив, що наступного пленарного тижня документ може бути розглянутий у парламенті.
"Питання про мови вже давно назріло, і в нас вже немає часу його відкладати. Тому ми зробимо усе, щоб у найближчий час розпочати його розгляд і ми зробимо все, щоб прийняти його до місцевих виборів в цілому", - заявив М.Чечетов.
Нагадаємо, 7 вересня в апараті ВР був зареєстрований законопроект №1015-3 "Про мови", в якому пропонується надати російській мові статусу регіональної і використовувати її на рівні з українською.