ua en ru

Для повернення заробітчан з Польщі Україні не вистачає комфортного бізнес-клімату, - посол

Для повернення заробітчан з Польщі Україні не вистачає комфортного бізнес-клімату, - посол Фото: Ян Пєкло (FundOpenUkraine/twitter)

Для повернення українських громадян додому Україні потрібна стабілізація, вважає посол Польщі

Відтік українців на заробітки до Польщі не є поганим сигналом для України, але для повернення заробітчан Україні потрібна стабілізація та комфортний бізнес-клімат. Про це у коментарі РБК-Україна повідомив Надзвичайний і Повноважний посол Республіки Польща в Україні Ян Пєкло.

"Є така статистика, що близько двох мільйонів українців наразі навчаються, працюють, інвестують у Польщі. Але я не думаю, що це погано. У нас було так само в перший час трансформацій в країні, як у нас була біда... Поляки їхали до Великої Британії, Німеччини, Франції та США - щоб гроші заробляти. Але потім, коли вони заробили гроші, то повертались до Польщі: інвестувати та організувати свій бізнес на батьківщині. Я думаю, що попрацювати в Польщі - це добрий досвід для українців. Це можливість побачити як працює і виглядає Європейський союз. А потім свою мудрість і досвід вони зможуть використати вдома - в Україні", - заявив посол.

За його словами, для повернення українських громадян Україні потрібна стабілізація.

"Я думаю, що буде так само: частина українців, яка поїхала на заробітки, повернеться, а частина - ні. Так колись було і з поляками. Що потрібно Україні? Я думаю, що потрібна стабілізація. Потрібні реформи. Потрібно створення такого бізнес-клімату, який буде добрим і комфортним для інвестицій з-за кордону. Як це буде, то все буде добре", - додав він.

Нагадаємо, уряд Польщі працює над новими положеннями соціально-міграційної політики, які повинні полегшити перебування в країні трудових мігрантів.