ua en ru

Біля президентського палацу в Сомалі вибухнуло авто

Біля президентського палацу в Сомалі вибухнуло авто Ілюстративне фото (webscreenshot youtube/SMO Syria)

В результаті вибуху постраждав депутат, а його охоронець загинув

У столиці Сомалі Могадішо біля палацу президента вибухнув начинений вибухівкою автомобіль, в результаті чого загинув один чоловік, ще один отримав поранення. Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Mogadishu Update Twitter.

Також повідомляється, що в районі вибуху чутні постріли.

"Сильний вибух стався перед президентським палацом в Могадішо, коли злетів у повітря автомобіль, начинений вибухівкою. Поранений один депутат, а його охоронець загинув", - йдеться в повідомленні.

Поки жодне з угрупувань не взяла на себе відповідальності за цей інцидент. Деталі події з'ясовуються.

Зазначимо, пов'язана з "Аль-Каїдою" екстремістське угрупування "аль-Шабааб" часто завдає ударів по густонаселених районах Могадішо. До них відносяться контрольно-пропускні пункти, готелі та урядові установи.

Нагадаємо, раніше РБК-Україна повідомляло, що в кінці березня цього року щонайменше десять осіб загинули в результаті вибуху транспортного засобу біля ресторану в столиці Сомалі Могадішо. Також щонайменше 16 осіб були госпіталізовані.

Крім того, бойовики екстремістське угрупування "аль-Шабааб" намагалися захопити будівлю уряд в Могадішо. В результаті нападу бойовиків, якому передував вибух терориста-смертника загинули щонайменше 15 осіб. Серед жертв нападу заступник міністра праці Цукор Ібрагім Абдала і правоохоронці.