ua en ru

Біля патрулів СММ ОБСЄ в районі Золотого стався вибух

Біля патрулів СММ ОБСЄ в районі Золотого стався вибух Фото: ОБСЄ (OSCE/Yevhen Maloletka)

Раніше СММ зафіксувала зенітну установку в 10 метрах від блокпоста на ділянці розведення

В районі населеного пункту Золоте біля патрулів Спеціальної моніторингової місії (СММ) ОБСЄ 20 травня стався вибух. Про це йдеться у звіті місії.

"У 11:04 два патруля СММ у складі десяти співробітників місії на чотирьох броньованих автомобілях знаходилися на відстані приблизно 20 метрів південніше блокпоста збройних формувань, розташованого на ділянці розведення сил і засобів в районі н. п. Золоте (підконтрольний уряду, 60 км на захід від Луганська), а саме на його південному краї", - повідомили в прес-центрі.

Всі члени патрулів знаходилися біля автомобілів, п'ятеро представників СММ розмовляли з двома неозброєними членами збройних формувань.

"У 11:06 члени патрулів почули вибух невизначеного походження в 300-500 метрах на північ (по оцінці, в межах ділянки розведення сил і засобів)", - йдеться у звіті.

Наголошується, що раніше представники місії ОБСЄ "зафіксували наявність зенітної установки ЗУ-23, 23 мм) приблизно в 10 метрах на південний захід від згаданого блокпоста на ділянці розведення".

Після вибуху патрулі СММ покинули район і повернулися на свої бази.

Нагадаємо, Наєв доручив підрозділам ООС надавати всебічну підтримку місії ОБСЄ.