ua en ru

Біля АП почалась акція солідарності з постраждалими від нападів активістами

Біля АП почалась акція солідарності з постраждалими від нападів активістами Фото: акція під АП (РБК-Україна)

Акція проходить під гаслом: "Мовчання влади нас вбиває”

Біля Адміністрації президента України розпочалась акція солідарності з постраждалими від нападів активістами. Про це з місця події повідомляє кореспондент РБК-Україна.

Акція проходить під гаслом: "Мовчання влади нас вбиває”.

Фото: акція під АП (РБК-Україна)

Наразі біля будівлі АП зібрались близько 200 активістів. Вони вимагають від президента визнати репресії проти активістів та скликати Раду національної безпеки і оборони України (РНБО).

Зі сторони другого виходу із станції метро "Хрещатик" правоохоронці здійснюють перевірку речей.

Фото: акція під АП (РБК-Україна)

У прес-службі поліції Києва повідомили, що працівники структурних підрозділів київської поліції та військовослужбовці Національної гвардії України несуть службу у посиленному режимі. Наряди правоохоронців стежать за громадським порядком у центральній частині міста.

Нагадаємо, 31 липня Гандзюк облили кислотою. 6 серпня Херсонський міський суд обрав запобіжний захід у вигляді тримання під вартою першому підозрюваному - Миколі Новікову.

16 серпня сама Гандзюк назвала затриманого Новікова "випадковою людиною". Зокрема, вона зазначила, що не впізнає в Новікові нападника. 22 серпня Новікова відпустили.

26 вересня Гандзюк записала перше відеозвернення в лікарні, де вона перебуває після нападу. Вона відзначила, що поки не знає замовників нападу на себе, а також на інших громадських активістів в Україні.

27 вересня президент Петро Порошенко висунув вимоги генеральному прокурору Юрію Луценку та главі Міністерства внутрішніх справ Арсену Авакову щодо розслідування замахів на активістів.