ua en ru

Гандзюк записала перше відеозвернення

Гандзюк записала перше відеозвернення Фото: Катерина Гандзюк (facebook.com/uakateryna)

Відеозвернення адресовано громадськості та українській владі

Радник мера Херсона, активістка Катерина Гандзюк записала перше відеозвернення в лікарні, де вона перебуває після нападу. Звернення опубліковано на сторінці "Хто замовив Катю Гандзюк?" в Facebook.

"Так, я знаю, що виглядаю зараз погано. Але, принаймні, мене лікують. Мене лікують добре українські лікарі. І я точно знаю, що виглядаю зараз набагато краще, ніж виглядають в Україні справедливість і правосуддя. Тому що їх сьогодні не лікує ніхто", - говорить Гандзюк.

Гандзюк відзначила, що поки не знає замовників нападу на себе, а також на інших громадських активістів в Україні.

"Хто замовив всіх цих людей? Хто покриває замовників? Чому така кількість розслідувань саботується? Чому ми повинні терпіти, поки найактивніших з нас вбивають і калічать?", - запитує вона.

Вона нагадала, що за рік в Україні відбулося 40 нападів на активістів, замовники жодного з яких не були названі.

Звернення Каті Гандзюк

Прохання максимально поширити це відео! Це Катерина Гандзюк, вперше за майже два місяці після нападу. Катя і її друзі досі не отримали відповідь на ключове питання: "Хто замовив?" В країні ледве не щотижня калічать чи вбивають активістів і людей з проукраїнською позиціїєю... Завтра. вул. Банкова 18:00

Опубліковано Хто замовив Катю Гандзюк? Середа, 26 вересня 2018 р.

Нагадаємо, напад на Гандзюк сталося вранці 31 липня 2018 року - невідомий чекав радника мера Херсона біля під'їзду, а коли жінка вийшла - зловмисник плеснув у неї кислотою. Гандзюк була госпіталізована, а вже 1 серпня її перевезли з Херсона в Київський опіковий центр. Також повідомлялося, що у Гандзюк діагностували опіки 30% тіла. Найбільше постраждали шкіра голови, обличчя, руки, ноги, передня частина грудної клітки. Також Гандзюк отримала опік лівого ока. У справі про напад на радника мера Херсона з'явилася додаткова кваліфікація - замовне вбивство.

Зазначимо, що правоохоронці затримали п'ятьох підозрюваних у замаху на Гандзюк. Четверо з п'яти підозрюваних зізналися у скоєнні злочину. На даний момент двох зловмисників відправили під домашній арешт.

Нещодавно Гандзюк заявила, що затримані поліцією підозрювані в нападі на неї причетні до злочину.