ua en ru

Порошенко поставив вимоги Луценку та Авакову щодо розслідування замахів на активістів

Порошенко поставив вимоги Луценку та Авакову щодо розслідування замахів на активістів Фото: Петро Порошенко (РБК-Україна)

Біля АП відбудеться акція "Мовчання вбиває" в знак протесту проти 50 атак на активістів за останній рік

Президент Петро Порошенко поставив вимоги генеральному прокурору Юрію Луценку та очільнику Міністерства внутрішніх справ Арсену Авакову щодо розслідування замахів на активістів. Про це повідомляє прес-служба голови держави.

Зазначається, що Порошенко поділяє стурбованість учасників акції "Мовчання вбиває" численними нападами на активістів.

Підкреслимо, акція "Мовчання вбиває" відбудеться сьогодні, 27 вересня на Банковій,11. Вона розпочнеться о 18:00 на знак протесту проти 50 атак на активістів за останній рік.

Організатори акції наголошують, що влада систематично ігнорує цю проблему і тільки гучний розголос сприяє тому, щоб щось було зроблено.

"Ми вимагаємо, щоб нас почули. Нас вбивають через мовчання влади. Не мовчи хоч ти, приходь! Збір зі сторони вулиці Інститутської", - зазначають організатори на Facebook.

У прес-службі президента зазначили, що Порошенко зателефонував головному лікарю міської клінічної лікарні Одеси та поцікавився станом здоров’я громадського активіста Олега Михайлика.

"Діючи в межах своїх конституційних повноважень, глава держави заслухав інформацію генерального прокурора Юрія Луценка та міністра внутрішніх справ Арсена Авакова і поставив їм вимоги щодо розслідування замахів на громадян з активною життєвою позицією", - сказано у повідомленні.

Також зазначається, що президент наголошує на незадовільній криміногенній ситуації у країні і вимагає розглянути це питання на координаційній нараді з питань боротьби зі злочинністю, а також надати відповідний звіт за її результатами.

Нагадаємо, генпрокурор Юрій Луценко заявив, що фактично по всіх нападах на громадських активістів уже встановлені виконавці.

Як писало РБК-Україна раніше, уповноважений парламенту з прав людини Людмила Денісова звернулася до міністра внутрішніх справ Арсена Авакова з тим, щоб він до 1 жовтня поінформував її про хід розслідування нападів на активістів в Україні.