ua en ru

Війська ОАЕ увійшли в Манаму

Війська Об'єднаних Арабських Еміратів (ОАЕ) 18 березня прибули до Бахрейну для допомоги урядовим підрозділам у наведенні порядку в країні. Війська ОАЕ приєднаються до частин Саудівської Аравії, які були введені в Бахрейн раніше на цьому тижні, передає телеканал PressTV.

У п'ятницю бахрейнське телебачення показало кадри, де війська ОАЕ прибувають до столиці Манаму.

Раніше міністр закордонних справ Бахрейну шейх Халед бен Ахмед аль-Халіфа оголосив, що три або чотири країни Перської затоки пошлють війська для допомоги придушення антиурядових демонстрацій, які потрясли країну. Він сказав, що іноземні війська будуть залишатися до тих пір, поки не принесуть спокій.

У четвер Кувейт оголосив, що не буде посилати війська до Бахрейну і замість цього спробує стати посередником між урядом і бахрейнськими демонстрантами.

Після зміни влади в Єгипті 11 лютого 2011 р., коли під тиском громадськості у відставку пішов Президент цієї країни Хосні Мубарак, заворушення почалися в кількох арабських країнах, у тому числі в Бахрейні. Влада незабаром ввела в Манаму урядові війська і спробували розігнати мітингувальників силою. Потім бахрейнське керівництво спробувало перейти від силового варіанту дій до переговорів, проте, судячи з триваючим демонстрацій, домовиться сторонам не вдалося. У численних мітингах і ходах активну участь взяли шиїти, які виступають проти засилля сунітів в органах влади Бахрейну.