ua en ru

Вороненкова допитували у справі щодо злочинів проти Євромайдану, - ГПУ

Вороненкова допитували у справі щодо злочинів проти Євромайдану, - ГПУ Фото: Сергій Горбатюк розповів про допити Вороненкова

У рамках "справи Євромайдану" Вороненкова допитували один раз

Колишнього депутата Держдуми РФ Дениса Вороненкова, крім розслідування справи щодо екс-президента Віктора Януковича, також допитали у справі про злочини під час Євромайдану. Про це повідомив начальник Департаменту спеціальних розслідувань Генеральної прокуратури України Сергій Горбатюк в ефірі телеканалу "112 Україна".

За його словами, в рамках "справи Євромайдану" Вороненкова допитували один раз.

"Так, дійсно він був викликаний для допиту також і щодо злочинів, вчинених під час протестних акцій, що стосується діяльності в цей період часу злочинної організації, факт якої ми розслідуємо. Слідчі дійсно брали у нього свідчення, які стосуються погляду державного чиновника з тієї сторони, як розвивалися події щодо підтримки РФ колишніх високопоставлених осіб і зокрема розвитку подій уже після Майдану, щодо з'їзду, який не відбувся після 22 лютого в Харкові. Ці свідчення є в наших матеріалах", - розповів Горбатюк.

Як відомо, Дениса Вороненкова застрелено 23 березня в центрі Києва на вул. Пушкінська. Охоронець екс-депутата поранив нападника, однак сам отримав поранення. Того, хто стріляв, госпіталізували. Медики намагалися врятувати йому життя, однак він помер у лікарні.

Нагадаємо, раніше російський політик Ілля Пономарьов заявляв, що головна цінність знань екс-депутата Держдуми РФ Вороненкова стосувалась фінансів та зловживань вищого генералітету Росії, однак ця інформація в Україні нікого не зацікавила.