ua en ru

Найцінніша інформація Вороненкова в Україні нікого не зацікавила, - Пономарьов

Найцінніша інформація Вороненкова в Україні нікого не зацікавила, - Пономарьов Фото: Ілля Пономарьов розповів про що знав убитий Вороненков

Вона стосувалася фінансів та зловживань вищого генералітету Росії

Головна цінність знань колишнього депутата Держдуми РФ Дениса Вороненкова стосувалась фінансів та зловживань вищого генералітету Росії, однак ця інформація в Україні нікого не зацікавила. Про це заявив російський політик Ілля Пономарьов в ефірі телеканалу ZIK.

За його словами, генпрокурор України Юрій Луценко повідомив, що Вороненков розповів слідчим усе, що знав у справі екс-президента Віктора Януковича.

"Так, це чиста правда, однак там і не потрібно щось дуже говорити. У справі по розстрілах Небесної сотні на Майдані він розказав те, що почув від своїх контактів, щодо допомоги, яку забезпечували російські спецназівські структури. Це могло бути пов’язане з тим снайпером, який стріляв по мітингувальниках", - припустив Пономарьов.

За його словами, Луценко теж зазначав, що це доволі важлива інформація, однак вона вже не стосувалася справи Януковича, а зовсім інших розслідувань.

"Головна цінність знань Вороненкова стосувалась фінансів та зловживань вищого генералітету РФ. Саме тому його боялись у Росії. Однак про це він нікому нічого не розповідав, бо це нікого й не цікавило. Хоча й, на мою думку, ця інформація рівноцінна кільком дивізіям на фронті", - вважає політик.

Крім того, Пономарьов переконаний: імена організаторів убивства Вороненкова ми дізнаємось найближчим часом, адже розслідування просувається вперед.

"Охоронець, насправді, вчинив подвиг. Він, будучи важко пораненим, усе ж "дістав" кілера. Це допомогло встановити певні зв’язки. Якби вбивця втік, звичайно ж, жодної інформації слідчі б не отримали. Замовник обов’язково понесе покарання, однак для цього має змінитися влада у Росії", - зазначив Пономарьов.

Нагадаємо, раніше Ілля Пономарьов заявляв, що вбитий у Києві Денис Вороненков володів інформацією про взаємодію російських спецслужб із "Беркутом" і українським спецназом.