ua en ru

Питання реформування вугледобувної галузі вимагає зважених рішень, - Медведчук

Міненерговугілля готує програму реформування вугільної галузі, що передбачає непродумані і поспішні дії по приватизації та закриття шахт, які належать державі. Про це у своєму блозі на сайті громадського руху "Український вибір" пише лідер руху Віктор Медведчук.

За словами політика, прем'єр-міністр Арсеній Яценюк квапить з прийняттям програми з реформування галузі. "Як показує світовий досвід, реорганізація вугільної галузі - складна політична та соціально-економічна задача, яка в принципі не розв'язується методом "до кінця поточного тижня", - зазначив він.

Медведчук вважає, що в реальність планів Міненерго "працевлаштувати чи перенавчити" шахтарів віриться насилу. "Тому хотілося б порадити ініціаторам скоростиглих програм термінового "реформування" серйозніше поставитися до проблем вугільної галузі та можливих перспектив її розвитку", - заявив лідер руху.

Медведчук зазначає, що не поспішати з несвоєчасним реформуванням галузі, а потрібно нормально підготуватися до наступного опалювального сезону.

"Питання приватизації і тим більше ліквідації шахт вирішувати не раніше, ніж в країні складеться нормальна політична і економічна обстановка", - резюмував він.