ua en ru

Питання про зняття депутатської недоторканності з Власенко не розглядається, - Чечетов

Народний депутат України з фракції Партії регіонів Михайло Чечетов вважає, що парламентарію з фракції "Батьківщина" Сергію Власенко не загрожує позбавлення депутатської недоторканності. Про це Чечетов заявив РБК-Україна.

"Наскільки я знаю, була заява Ріната Кузміна, першого заступника Генерального прокурора, що взагалі це питання (про позбавлення депутатської недоторканності Сергія Власенка) не розглядаеться. Чому він на себе намагається потягнути ковдру? У нас такої інформації немає .... Може він рейтинг цим хоче підняти собі?", - сказав Чечетов.

За його словами, ця заява може бути викликано погіршенням в партії відносинами і ймовірною необхідністю Власенко підняти собі рейтинг.

Також Чечетов заявив, що, швидше за все, в парламенті не відбудеться позачергова сесія, оскільки опозиційні депутати не зможуть вчасно повернутися з відпусток. "Вони не з'їдуться, частина людей з відпусток не повернеться - далі будуть засмагати на Канарах і Мальдівах ... і буде очевидно, що вони навіть своїх зібрати не можуть. Навіщо тоді проводити сесію? Та й людей це абсолютно не хвилює", - зазначив парламентарій.

"Швидше за все ми зберемося на сесію на 5 лютого і будемо розглядати питання, які хвилюють людей ... - питання внутрішнього, питання, пов'язані з компенсаторами другої хвилі фінансової кризи, ... зі стабільністю фінансової системи, ... з проведенням секторальної реформи в охороні здоров'я, освіті, з подальшим реформуванням енергетичного сектора", - зазначив Чечетов.

Нагадаємо, сьогодні народний депутат України Сергій Власенко очікує внесення подання до Верховної Ради України про позбавлення його депутатської недоторканності до 5 лютого. "Я знаю, що Бюро судово-медичних експертиз фальсифікує дані про нібито нанесенні мною іншій людині тілесних ушкоджень. Вони фальсифікують це під тілесні ушкодження середньої тяжкості, щоб це потрапило під дію статті Кримінального кодексу. Після цього планується до 5 лютого внести подання про позбавлення мене депутатської недоторканності з подальшим укладенням", - заявив Власенко.

Читайте також: ПР підтримає зняття недоторканності з Власенко, в разі достатності підстав для перевірки його провини.