ua en ru

ПР підтримає зняття недоторканності з Власенко, в разі достатності підстав для перевірки його провини, - Олійник

Народний депутат з фракції Партії регіонів Володимир Олійник має намір голосувати "за" зняття депутатської недоторканності з народного депутата України від фракції "Батьківщина" Сергія Власенка, як і з будь-якого іншого парламентарія в разі, якщо Генеральна прокуратура юридично вагомо обгрунтує необхідність цієї дії. Про це Олійник заявив РБК-Україна.

"Я буду голосувати" за "незалежно від того, представником якої фракції він є, за однієї умови. Є така процедура: обов'язково прописує Генеральна прокуратура, що скоїв чоловік, в чому він обвинувачується, а далі представляє список тих доказів, на підставі яких вони мають намір звертатися до суду. Якщо цей список мене переконає в тому, що все-таки варто ... дати дорогу в суд ... для того щоб там було остаточно ухвалено рішення про винність, або невинності його, я не маю права зупиняти цей процес, але я повинен переконатися. Хоча це рішення не судді, а депутата, який дає шлях встановленню істини в судовому засіданні. Якщо такі підстави будуть, мене не цікавить, представником якої фракції є депутат. Треба давати (згоду на позбавлення недоторканності), а депутат, який не здійснював це правопорушення, повинен навпаки звернутися до колег і сказати, дайте дозвіл, адже я цього не робив і в суді побачите - я все доведу", - сказав Олійник.

Також він зазначив, що депутати-юристи з фракції Партії регіонів в парламенті мають аналогічну думку. "Пора вже нам звикати до того, щоб засуджувати не людини, виходячи з його політичних переконань, а сам вчинок. І не має значення, хто його вчинив - свій, або чужий. Тоді вже будемо потихеньку наводити порядок", - упевнений парламентарій

Читайте також: Власенко боїться, що його і Немирю можуть заарештувати.