ua en ru

Питання близькості населених пунктів до арсеналів є великою проблемою для України, - ЗСУ

Питання близькості населених пунктів до арсеналів є великою проблемою для України, - ЗСУ Фото: арсенал (УНІАН)

Наразі будуються сховища для укриття боєприпасів

Питання близькості розташування населених пунктів до арсеналів становить велику проблему для України. Про це сьогодні на брифінгу повідомив начальник Озброєння Збройних сил України генерал-майор Микола Шевцов, передає кореспондент РБК-Україна.

"На сьогоднішній день питання розташування населених пунктів до арсеналів складає велику проблему для нашої держави... Цю проблему ми стараємось зараз вирішити: піднімаємо ці питання і перед урядом, і перед іншими органами виконавчої влади. Але це потребує великих коштів - або збудувати новий арсенал в безпечному місці, або відселити людей від арсеналу", - сказав він.

Шевцов зазначив, що зараз для убезпечення населення Збройними силами було обрано шлях будівництва надійних сховищ боєприпасів.

"Ми зараз пішли по такому шляху - ми будуємо надійні сховища для укриття боєприпасів. Щодо можливості повторення такої ситуації, то ми докладаємо всіх максимальних зусиль щодо недопущення таких випадків, але на сьогодні багато боєприпасів ще лежить в землі, які потребують ретельного до них ставлення", - сказав Шевцов.

Нагадаємо, вчора, 3 травня, в Балаклії виникла пожежа поблизу військового арсеналу - на території військової частини загорілася суха трава, після чого почалися вибухи боєприпасів. Мешканців прилеглих вулиць евакуювали.