ua en ru

Вибухи в Балаклії: подробиці

Вибухи в Балаклії: подробиці Фото: пожежа в Балаклії (twitter.com-nakipelotv)

Повідомляється, що постраждали в результаті події немає, ситуація контрольована

Вибухи в Балаклії на території військового арсеналу, почалися сьогодні, 3 травня. На території, де проводилося розмінування, сталося загоряння трави, вогонь перейшов до військових складів. Детальніше – в матеріалі РБК-Україна.

Вибухи в Балаклії почалися в результаті пожежі

На території арсеналу в Балаклії, де проводилося розмінування, сталося загоряння трави. Повідомляється, що вогонь підібрався до снарядів, які знаходяться на складі. Почалися вибухи.

НА АРСЕНАЛІ В БАЛАКЛІЇ ЧУТНО ВИБУХИ 14:20 Як заявив Телеканалу ОТБ заходів міста Балаклія Іван Столбовий, сьогодні в...

Опубліковано Телеканал ОТБ 3 травня 2018 р.

"Сьогодні, 3 травня, 13:35, у результаті загоряння сухої трави на колишній технічній території 65 арсеналу в Балаклії, де тривали роботи з очищення та розмінування залишків снарядів, що не розірвалися в результаті торішнього надзвичайної події, почалася пожежа", - йдеться в повідомленні Генерального штабу.

Тривають заходь локалізації пожежі на території колишнього сховища у Балаклеї Сьогодні, 3 травня, о 13.35, внаслідок...

Опубліковано Генеральний штаб ЗСУ / General Staff of the Armed Forces of Ukraine 3 травня 2018 р.

До локалізації пожежі залучені інженерна машина розгородження, а також два пожежні танки. Сапери, які займалися розмінуванням, евакуйовані у повному складі.

У гасінні пожежі на арсеналі в Балаклії задіяно гелікоптери, повідомили Телеканал ОТБ мешканці міста Балаклія. Фото: Sasha Shymanova для Телеканалу ОТБ

Опубліковано Телеканал ОТБ 3 травня 2018 р.

Евакуація з міста не проводиться

Як повідомили в поліції, на даний момент евакуація з Балаклія не проводиться. З міста випускають всіх, а в пускають тільки бронемашини, та в деяких випадках людей, які їдуть за родичами.

Постраждалих в результаті події немає, ситуація контрольована

Як повідомили в харківській поліції, постраждалих в результаті події немає. Не зафіксовано також і пошкоджень інфраструктури. Весь особовий склад поліції Балаклійського району піднято по тривозі.

Крім того, глава Харківської ОДА Юлія Світлична повідомила про те, що ситуація контрольована, а про евакуацію всього міста не йдеться, евакуюють тільки жителів прилеглої до арсеналу вулиці.

#поліція_Харківщини #правопорядок #Балаклія Поліція Харківщини забезпечує правопорядок у місті Балаклія Харківської...

Опубліковано Поліція Харківщини 3 травня 2018 р.

Ситуація в Балаклії: відбуваються поодинокі вибухи

У прес-службі Балаклійської РДА повідомляють, що на даний момент на території арсеналу відбуваються поодинокі вибухи неутилізованих боєприпасів. Крім того, евакуюють жителів вулиці Арсенальна, яка знаходиться поруч з військовими складами, і частково жителів селища Нафтовиків.

03.05.18 Околиці Балаклії

Балаклія зараз. Відео знято менш ніж за кілометр від арсеналу. Як передає кореспондент ОТБ з місця події, вибухи чутно приблизно кожні п'ять секунд

Опубліковано Телеканал ОТБ 3 травня 2018 р.

Площа загоряння становить 35 га, до ліквідації залучена авіація

Площа загоряння на арсеналі в Балаклії становить близько 35 га. До ліквідації пожежі залучено 37 одиниць техніки, у тому числі вертоліт, який здійснює повітряну розвідку, і 150 чоловік особового складу Державної служби з надзвичайних ситуацій.

Також повідомляється, що з'ясовуються причини події. У Міноборони кажуть про те, що на момент виникнення пожежі працювали групи, які готували територію для подальшого очищення, а вибухові роботи не проводилися.

Вибухи в Балаклії припинилися, площа пожежі зменшилася

Як повідомили в ЗСУ, після 15:00 кількість вибухів в Балаклії зменшилася, а станом на 16:00 вибухи припинилися.

Пізніше в Міноборони розповіли про те, що за станом на 19:30 площа пожежі зменшилася, і основні осередки пожежі локалізовані.

Вибухи в Балаклії: подробиціВибухи в Балаклії: подробиціВибухи в Балаклії: подробиціВибухи в Балаклії: подробиціВибухи в Балаклії: подробиці

Фото: ліквідація пожежі в Балаклії (facebook.com-MNS.GOV.UA)

У Міноборони повідомили причину вибухів

У Міноборони повідомили про те, що причиною вибухів в Балаклії стало загоряння сухої трави на не розмінованій з минулого року території. В результаті почали вибухати боєприпаси. Також у відомстві зазначили, що вибухи можуть продовжуватись до ранку 4 травня, проте ніякої шкоди місцевим жителям не принесуть. У той же час, причина загоряння сухої трави поки не встановлена.

Нагадаємо, що вночі 23 березня 2017 року на складі боєприпасів в Балаклії сталася пожежа, в результаті якого здетонували боєприпаси. Подія кваліфікували як диверсію. Вибухи пошкодили 265 будинків, з яких 231 - житлові будинки, одна людина загинула, а четверо отримали поранення. Всього на відновлення міста було виділено 100 млн гривень.