ua en ru

Волкер закликає РФ припинити брехати про причини аварії MH17

Волкер закликає РФ припинити брехати про причини аварії MH17 Фото: Курт Волкер (РБК-Україна)

Волкер зажадав від Росії гарантій, що всі обвинувачені "постануть перед лицем правосуддя"

Спецпредставник Держдепартаменту США по Україні Курт Волкер закликає Росію "припинити беспардонную кампанію дезінформації" щодо причин катастрофи літака рейсу МН17. Про це він написав у Twitter.

Волкер закликав РФ співпрацювати зі слідством і дотримуватися резолюції Ради Безпеки ООН "№ 2166 від 2014 року. Він зажадав від Росії гарантій, що всі обвинувачені постануть перед лицем правосуддя.

"Росії настав час покласти кінець її брехні щодо збитого літака MH17 і припинити свою беспардонную кампанію з дезінформації", - заявив він.

Волкер закликає РФ припинити брехати про причини аварії MH17Зазначимо, що суд над підозрюваними почнеться в березні 2020 року. JIT назвала імена чотирьох підозрюваних у катастрофі МН17. Це глава розвідки "ДНР" Сергій Дубинський, міністр оборони "ДНР" Ігор Гіркін, підполковник запасу російських Повітряно-десантних військ Олег Пулатов і командир розвідувального батальйону в "2-му відділі ГРУ ДНР" Леонід Харченко.

Також опублікувала звіт Bellingcat, в якому названі імена 12 причетних до авіакатастрофи.

РБК-Україна писало, що рейс MH17, який вилетів з Амстердама в Куала-Лумпур, був збитий біля Тореза Донецької області, приблизно в 40 кілометрах від російського кордону 17 липня 2014 року. В результаті інциденту загинули 298 осіб, у тому числі 15 членів екіпажу.