ua en ru

На Донбасі українські військові виявили фальшивий лист до ОБСЄ від "місцевих жителів"

На Донбасі українські військові виявили фальшивий лист до ОБСЄ від "місцевих жителів" Фото: місія ОБСЄ на Донбасі (flickr.com/osce)

Бойовики написали фейковий лист-звернення до першого заступника глави СММ ОБСЄ в Україні

Українська сторона Спільного центру контролю і координації повідомила, що викрила фальшивку терористичного угруповання "Донецька народна республіка" (ДНР) у вигляді нібито листа від жителів селища Гладосове, яке нещодавно взяли під контроль Збройні сили України, до ОБСЄ. Про це повідомляє прес-центр штабу АТО у Facebook.

"ЗМІ ОРДО оприлюднили інформацію, нібито мешканці населеного пункту Гладосове звернулися з відкритим листом до першого заступника Голови СММ ОБСЄ в Україні Александра Хуга. У своєму зверненні "мешканці селища" закликали представника ОБСЄ зафіксувати "факт" незаконного захоплення території і дій українських військовослужбовців, які нібито заарештували і вивезли в невідомому напрямку частину мирного населення", - йдеться в повідомленні.

Водночас, як зауважили в СЦКК, опитування місцевих жителів показало, що особи, які підписали це звернення, у вказаному населеному пункті ніколи не проживали. При цьому "навіть без проведення спеціалізованої графологічної експертизи видно, що підписи зроблені однією рукою".

УС СЦКК: лист від мешканців населеного пункту Гладосове до першого заступника Голови СММ ОБСЄ Александра Хуга – сфабрико...

Опубліковано Прес-центр штабу АТО 2 грудня 2017 р.

"Дії керівництва ОРДО щодо фабрикування таких "фейкових" інформаційних повідомлень демонструють свідоме невиконання мінських домовленостей, намагання перекласти відповідальність за загострення ситуації на Збройні сили України та свідчать про зацікавленість у подальшому загостренні конфлікту", - наголосили у відомстві.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Збройні Сили України взяли під контроль селища Травневе і Гладосове під окупованою Горлівкою, які раніше входили в "сіру зону".