ua en ru

Військові ЗСУ передали продукти постраждалим від вибухів під Ічнею

Військові ЗСУ передали продукти постраждалим від вибухів під Ічнею Фото: передача продуктів (mil.gov.ua)

Продукти були передані постраждалим, які перебувають у лікарнях Прилук та Парафіївки, а також мешканцям Дзюбівки

Підрозділи Управління цивільно-військового співробітництва Збройних сил України продовжують надавати допомогу населенню, постраждалому від вибухів на 6-му арсеналі біля Ічні у Чернігівській області. Про це повідомляє РБК-Україна, посилаючись на прес-службу Міністерства оборони.

Зокрема, продукти були передані постраждалим, які перебувають у лікарнях міста Прилуки та селища Парафіївка, а також мешканцям селища Дзюбівка.

Фото: передача продуктів

"Військові передали для населення, яке перебуває в лікарнях міста Прилуки та селища Парафіївка, молочні продукти харчування. Також відповідні продуктові набори разом із хлібом у вечірній час було передано мешканцям селища Дзюбівка, що розташоване поруч з арсеналом. Решту вантажу було залишено в одного з місцевих активістів, на базі якого, у зв’язку з тим, що у селищі й досі не працюють магазини, 13 жовтня буде організовано пункт видачі гуманітарної допомоги мешканцям, які повернулися до своїх домівок або відмовилися від евакуації", - поінформували у Міноборони.

Також у міністерстві додали, що у селищі Дзюбівка працює пункт обігріву, де місцеві мешканці можуть отримати гарячий чай та солодощі, а з 13 жовтня - заплановано початок роботи комісій для фіксації наслідків пожежі з метою подальшого відшкодування збитків коштом державних коштів, виділених на ліквідацію наслідків.

Нагадаємо, у Чернігівській області поліція здійснить подвірні обходи територій, прилеглих до військових складів. Зазначено, що до цих заходів залучать працівників превентивних підрозділів поліції. Правоохоронці будуть спілкуватися з громадянами, які активно повертаються у свої будинки.

Як писало РБК-Україна, Міноборони посилило охорону і оборону складів і арсеналів по всій Україні.