ua en ru

Військово-повітряні Сили України почали командно-штабні навчання

Військово-повітряні Сили України почали командно-штабні навчання Фото: український військовий літак (Avia-(flickr.com-mil.gov.ua)

ВПС проводять навчання з відбиття повітряних ударів умовного противника

Військово-воздузные Сили (ВПС) України почали командно-штабні навчання з практичними діями військ (сил) під назвою "Блакитний тризуб-2017". Про це повідомляє пресс-служба Міноборони.

У навчаннях братимуть участь сили і засоби всіх родів авіації, підрозділів зенітних ракетних та радіотехнічних військ ВПС України.

"У ході навчання офіцерів органів військового управління вдосконалять навички щодо здійснення ефективного планування застосування військ (сил) в ході відбиття ударів засобів повітряного нападу противника і завдання авіаційних ударів по об'єктах (угруповань військ) у відповідь", - повідомляють у відомстві.

Під час практичної фази навчань льотчики відпрацюють практичні дії, зокрема, з виконанням авіаційних полігонах льотно-тактичних завдань з бойовою стрільбою і практичним бомбометанням, прикриття від ударів з повітря важливих об'єктів і угруповань військ, практичне десантування військ і вантажів парашутним способом в визначених планом навчань районах, до яких будуть залучатися підрозділи високомобільних десантних військ ЗСУ

"В ході практичних дій активно впроваджується бойовий досвід набутий підрозділами при виконанні завдань в районі проведення АТО", - додали в Міноборони.

Нагадаємо, перший етап будівництва бригадного табору Збройних Сил України на полігоні "Широкий Лан" у Миколаївській області буде завершено до кінця 2017 року.