ua en ru

Міноборони заперечує псування доріг військовою технікою в Києві

Міноборони заперечує псування доріг військовою технікою в Києві Фото: сліди на асфальті після проїзду військової техніки

У Міноборони переконані, що проблема не в техніці, а в якості дорожнього покриття

У Міністерстві оборони України запевнили, що військова техніка не могла завдати значної шкоди якісному асфальтному покриттю в центрі Києва. Про це йдеться в заяві Міноборони на сайті відомства.

"Звинувачення в КК "Київавтодор" щодо руйнування армійською технікою, яка залучена до проведення військового параду, дорожнього покриття на деяких вулицях столиці, не відповідають дійсності", - йдеться в повідомленні.

"Згідно з існуючими вимогами експлуатації, вся важка броньована техніка, яка бере участь у військовому параді, а це танки Т-64БМ "Булат", зенітні ракетні комплекси "Бук" та дивізійні самохідні гаубиці "Мста-С" (від 36 до 45 тонн), забезпечені асфальтохідними гусеницями, які не залишають слідів на асфальтному покриті", - запевнили у відомстві.

Там також пояснили, що інша гусенична техніка, а це бойові машини піхоти, десанту та полкова самохідна гаубиця 2С1 "Гвоздика", вважаються легкою броньованою технікою, на яку, відповідно до технічних вимог, не передбачені асфальтохідні гусениці.


"Зазначена техніка своєю масою (від 8 до 20 тонн) не може нанести шкоду якісному асфальтному покриттю, а лише залишити сліди від гусениць, які зникають після руху автомобільного транспорту", - наголосили в Міноборони.

"Таким чином, якщо асфальтне покриття руйнується від проїзду зазначеної техніки, то проблема не в техніці, а в якості дорожнього покриття", - підкреслили в міністерстві.

До того ж, там звернулися до КК "Київавтодор" не поширювати завідомо неправдиву інформацію, яка сформульована на підставі фото із соціальних мереж, а не на власних дослідженнях.

"За часи Незалежності київськими вулицями неодноразово проходила військова техніка та в жодному разі не було зауважень щодо руйнування дорожнього покриття", - резюмували у відомстві.

Нагадаємо, раніше в "Київавтодорі" заявляли, що під час репетиції параду до Дня незалежності в Києві військова техніка пошкодила дороги.