ua en ru

Військова прокуратура відзвітувала про підсумки своєї роботи за 3 роки

Військова прокуратура відзвітувала про підсумки своєї роботи за 3 роки Фото: головний військовий прокурор Анатолій Матіос (УНІАН)

У військовій прокуратурі розповіли про найрезонансніші розслідування

За останні три роки роботи військова прокуратура передала до судів понад 11 тис. обвинувальних актів. Про це йдеться в повідомленні на сайті Генеральної прокуратури України.

Зокрема, за три роки слідчі військової прокуратури направили до суду понад 11 164 обвинувальних актів, за якими винесено 8 563 вироки. З цього числа майже 400 вироків стосуються корупційних порушень. За даними кримінальними провадженнями відшкодовано понад 340 млн гривень.

Також повідомляється, що за цей час до кримінальної відповідальності притягнуто 35 генералів - з них 24 російських генералів за процедурою заочного судочинства. Серед найбільш гучних справ, які вже довели до вироку - справа бійців батальйону "Торнадо", лідер яких отримав 11 років позбавлення волі, ще 11 бійців - від 5 до 10 років за злочини в зоні проведення АТО на Донбасі.

Крім того, у військовій прокуратурі розповіли про розслідування справи про агресію Росії. По даній справі зібрано близько 1 тис. томів матеріалів, допитали понад 2 тис. потерпілих, зібрали 100 тис. одиниць речових доказів. Збиток від агресії РФ оцінюється в 1 трлн 80 млрд гривень.

Нагадаємо, раніше головний військовий прокурор Анатолій Матіос назвав топ-5 справ про злочини у військовій сфері, які передали до суду. Серед них він виділив розслідування відносно колишнього президента Віктора Януковича.