ua en ru

Військова прокуратура допитала представників влади щодо обставин анексії Криму

Військова прокуратура допитала представників влади щодо обставин анексії Криму Фото: Анатолій Матіос

На даний момент допитана частина тодішніх членів уряду і РНБО

Військова прокуратура допитала представників влади щодо обставин анексії Росією Криму. Про це під час засідання комітету Верховної Ради України з питань національної безпеки і оборони заявив головний військовий прокурор України Анатолій Матіос, передає кореспондент РБК-Україна.

"На даний момент допитана частина членів уряду, членів РНБО, а також всіх наділених владними повноваженнями на той момент осіб, від волі, обов'язку, зобов'язань яких залежали ті чи інші управлінські державні та виконавчі рішення", - повідомив Матіос.

За його словами, за дозволом суду відбулася виїмка низки таємних документів часів анексії Криму.

"Зараз за рішеннями суддів прийняті до виконання ухвали і постанови про виїмку всіх, в тому числі, таємних документів, які зберігаються в Раді національної безпеки, Адміністрації президента того часу, у міністерствах та відомствах, Службі безпеки, Міністерства внутрішніх справ", - сказав Матіос.

Нагадаємо, за 2014-2015 роки було зареєстровано майже 15 тис. проваджень щодо військових, які залишилися на території Автономної республіки Крим, у діях яких є ознаки ухилення від військової служби, а також дезертирство.