ua en ru

Військова окупація Криму Росією - хроніка 9 березня (оновлено)

Ситуація на кримському півострові продовжує залишатися напруженою. Поки місцева влада займаються підготовкою до горезвісного референдуму про статус АРК , Російська Федерація перекидає до Криму нові війська, в т.ч. військову техніку.

Ситуація на кримському півострові продовжує залишатися напруженою. Поки місцева влада займаються підготовкою до горезвісного референдуму про статус АРК , Російська Федерація перекидає до Криму нові війська, в т.ч. військову техніку. А в Севастополі відбувається ротація російських військ.

Фотогалерея: "Кримський криза - Росія перекидає на півострів нові війська"


Live streaming video by Ustream

19:20. Війська РФ захопили військовий аеродром у Саках. Про це у своєму Facebook написав голова прес-служби Міністерства оборони України в Криму Владислав Селезньов.

18:59. Генеральна прокуратура України (ГПУ) розпочала розслідування за фактами диверсії і захоплення військових частин на території АР Крим.

18:13. Військово-морські сили США, Румунії та Болгарії 10 березня розпочнуть навчання в Чорному морі. Про це повідомив керівник Центру військово-політичних досліджень Дмитро Тимчук у Facebook. Навчання пройдуть у безпосередній близькості від територіальних вод України.

18:02. Американський ракетний есмінець "Тракстон" знаходиться в румунському порту Констанца в Чорному морі, передає "5 канал". Есмінець прибув для спільних навчань на запрошення Румунії.

17:51. Війська Російської Федерації штурмують військову базу в Новофедорівці на території АР Крим. Про це йдеться у групі "Євромайдан SOS" у Facebook.

17:29. Військовий аеродром у Джанкої заблокований невідомими без розпізнавальних знаків. Про це повідомляє "5 канал" з посиланням на заступника командира військової частини А1387 по роботі з особовим складом Михайла Третяка.

16:15. В АР Крим продовжують відключати українські телеканали. Про це у своєму Facebook повідомив керівник Центру військово-політичних досліджень Дмитро Тимчук.

16:04. Флагман Чорноморського флоту Росії "Москва" взяв курс у бік материкової частини України. Про це повідомив керівник Центру військово-політичних досліджень Дмитро Тимчук.

15:01. На території прикордонного відділу "Чорноморське" у Криму перебуває група озброєних осіб кавказької зовнішності. Про це повідомляє прес-служба Держприкордонслужби України.

14:29. Жодного переміщення української армії у бік Криму не передбачається. Про це в ході засідання уряду заявив в.о. міністра оборони України Ігор Тенюх, передає кореспондент РБК-Україна.

14:22. Кабінет міністрів України має намір виділити 125 млн гривень для військовослужбовців у Криму. Про це під час засідання уряду заявив прем'єр-міністр Арсеній Яценюк.

13:29. Війська Російської Федерації зміцнюються на Перекопському перешийку. Про це повідомляє прес-служба Міноборони України.

13:22. У Криму плануються провокації для дискредитації української армії, зокрема в Інтернеті поширюються фальшиві відеозвернення від імені нібито українських військовослужбовців. Про це повідомляє прес-служба Міноборони України.

12:50. Російська Федерація перекидає спецвійська до Придністров'я. Про це у своєму Facebook повідомив керівник Центру військово-політичних досліджень Дмитро Тимчук.

11:53. Командуванню Євпаторійського зенітно-ракетного полку сьогодні близько 10:00 був висунутий ультиматум з боку представників місцевих кримських властей про те, щоб українські військові здали зброю до 20:00 неділі, 9 березня. Про це повідомляє група "Інформаційний опір" у Facebook.

11:28. Державна прикордонна служба України повідомляє про численні російські пости на Перекопському перешийку.

11:09. "Дружинники Криму" обшукують речі пасажирів на залізничному вокзалі в Сімферополі. Про це у своєму Facebook повідомив керівник Центру військово-політичних досліджень Дмитро Тимчук.

10:59 . Війська Російської Федерації замінували дамбу біля села Рюмшине у Криму. Про це повідомив керівник Центру військово-політичних досліджень Дмитро Тимчук у своєму Facebook.

10:46. У Криму в селищі Чорноморське російські військові захопили українську прикордонну заставу. Про це повідомив спікер Державної прикордонної служби України (ДПС) Олег Слободян в ефірі "5 каналу".

10:39. Біля заблокованої військової частини А4369 в Севастополі, яка оточена вже більше тижня, відбувається ротація російських військ, повідомляє "5 канал".

Читайте також: Хроніка подій у Криму в суботу, 8 березня