ua en ru

У Львівській обл. затриманий заммера одного з райцентрів, який перебував у розшуку за одержання хабара

Працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю спільно з прокуратурою Львівської області затримали заступника міського голови одного з райцентрів, який перебував у розшуку за одержання неправомірної вигоди. Про це повідомляє прес-служба Міністерства внутрішніх справ України (МВС).

Так, 6 червня 2013 р. у Львівській області викрили групу посадовців міської ради одного з райцентрів, яких підозрювали у незаконному одержанні 1 млн грн за сприяння у викупі земельної ділянки під будівництво ливарного заводу. Один із посадовців з того часу перебував у розшуку.

Читайте також: У Херсонській області СБУ затримала заступника голови сільради за хабарництво

Місцезнаходження заступника міського голови було встановлене 10 липня 2013 р., а наступного дня Галицьким районним судом Львова йому обрано запобіжний захід у вигляді утримання під вартою. Як альтернативу судом визначено заставу в розмірі 1 млн 40 тис. грн.

Слідчим управлінням обласної міліції у рамках кримінального провадження за ч. 5 ст. 368 КК України проводяться слідчі дії.

За одержання неправомірної вигоди посадовцю загрожує позбавлення волі на строк від восьми до дванадцяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та із конфіскацією майна.