ua en ru

У Херсонській області СБУ затримала заступника голови сільради за хабарництво

У Херсонській області співробітники Служби безпеки України (СБУ) спільно з органами міліції затримали заступника голови однієї з сільрад Голопристанського району за хабарництво. Про це повідомляє прес-служба СБУ.

Посадовець, зловживаючи службовим становищем, надавав незаконні вказівки юристу цієї ж установи відшукувати дрібні порушення в історії приватизації та перепродажу комерційним структурам земельних ділянок на території курортно-оздоровчої зони Чорноморського узбережжя. За такими фактами юрист готував відповідні позови до суду щодо повернення ділянок у власність громади. У подальшому заступник голови сільради пропонував підприємцям "зняти питання" за винагороду в розмірі від 3 до 6 тис. дол.

Зокрема, правоохоронці задокументували два факти протиправної діяльності з боку посадовця, в результаті яких він одержав неправомірну вигоду у розмірі 24 тис. грн та 3 тис. дол.

27 червня 2013 р. правопорушника затримали під час одержання чергового хабара.

Наразі зловмиснику повідомлено про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч.3 ст.368 (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) Кримінального кодексу України.

За рішенням суду посадовця відсторонено від займаної посади та обрано запобіжний захід - заставу у сумі 92 тис. грн.

Читайте також: У Запорізькій області затримано депутата однієї з міськрад за вимагання хабара в сумі 1,5 млн грн