ua en ru

Внутрішня слабкість ЄС посилює його вразливість перед російською загрозою, - Турчинов

Внутрішня слабкість ЄС посилює його вразливість перед російською загрозою, - Турчинов Фото: Турчинов розповів про вразливість ЄС перед Росією через кризу

Внутрішня слабкість ЄС також посилює його вразливість перед міжнародним тероризмом

Секретар Ради національної безпеки і оборони Олександр Турчинов заявив, що внутрішня слабкість Європейського союзу посилює його вразливість перед російською загрозою. Про це він написав у своїй статті для видання "Голос України".

"Внутрішня слабкість єдиної Європи посилює її уразливість перед російською загрозою і міжнародним тероризмом, які у сукупності становлять екзистенційний виклик Європейській цивілізації, який усвідомлений далеко не всіма", - зазначив секретар.

На його думку, у регіональному вимірі небезпечність загроз посилюється через кризу Європейського проекту.


"Населення Європи старіє, що обумовлює потребу в залученні трудових ресурсів ззовні. Водночас, європейські суспільства неспроможні забезпечити органічну інтеграцію мігрантів за умов небачених за масштабами з часів Другої світової війни міграційних процесів. Кризові явища посилюють суперечності між загальноєвропейськими і національними інтересами", - зазначив Турчинов.

Нагадаємо, в кінці червня міністр закордонних справ Франції Жан-Марк Ейро і глава МЗС Німеччини Франк-Вальтер Штайнмаєр склали документ "Сильна Європа в світі невизначеностей", в якому запропонували концепцію загальноєвропейської безпеки, міграційної політики та посилення економічної взаємодії.