ua en ru

Франція і Німеччина підготували план з посилення Європи під час кризи

Франція і Німеччина підготували план з посилення Європи під час кризи Фото: глави МЗС Франції і Німеччини

Зазначається, що документ був підготовлений перед проведенням референдуму про вихід Британії з ЄС

Міністр закордонних справ Франції Жан-Марк Ейро і глава МЗС Німеччини Франк-Вальтер Штайнмайер склали документ "Сильна Європа в світі невизначеностей", в якому запропонували концепцію загальноєвропейської безпеки, міграційної політики та посилення економічної взаємодії. Про це повідомляє Reuters.

Як зазначається, глави зазначених країн вважають, що Європейський Союз (ЄС) піддається випробуванням через низку криз на півдні і сході блоку і повільного відновлення економічного зростання.


Глави МЗС пропонують затвердити європейський договір безпеки, який включає в себе установку погоджених пріоритетів ЄС із зовнішньої політики і безпеки, а також постійного і гнучкого співробітництва у сфері оборони. У документі також зазначено, що при необхідності держави-члени ЄС повинні розглянути питання про створення або придбання військово-морських сил.

Також політики запропонували опрацювати питання міграційної політики, зокрема, знизити рівень нелегальної міграції в ЄС.

Міністри також вважають, що ЄС повинен стимулювати економічне зростання за допомогою інвестицій і зміцнення Економічного та валютного союзу.

Наголошується, що документ був складений до того, як у Британії пройшов референдум про вихід з ЄС.

Нагадаємо, раніше Штайнмайер заявив, що Німеччина і Франція несуть на собі особливу відповідальність за долю ЄС.