ua en ru

Міськрада Одеси може затвердити відставку Костусєва сьогодні на позачерговому засіданні, - нардеп

Міськрада Одеси може затвердити відставку Костусєва сьогодні на позачерговому засіданні. Про це заявив народний депутат України Сергій Ківалов, повідомляє його прес-служба.

"Не можу сказати, що мене відставка Олексія Костусєва потрясла або здивувала. Це було досить прогнозовано. Що стосується мотивів, що спонукали його за власною ініціативою зробити такий крок, то він зі мною їх не обговорював. Тому говорити про причини я не стану. Але для одеситів, для тих, хто "тримає руку на пульсі", все очевидно. Я вважаю, що зациклюватися на факті відставки не варто. Для міста важливо, щоб все функціонувало без збоїв, щоб місто жило у звичному зручному ритмі і його не лихоманило від політичних заяв. Я сам одесит, і мені добре відомі всі вразливі місця нашого непростого міста. Звісно, я зроблю все від мене залежне для того, щоб одесити не постраждали.

Що стосується прогнозів щодо вакантного місця мера Одеси, то, як кажуть, святе місце порожнім не буває. Поки обов'язки виконуватиме секретар міськради. Він же повинен протягом 15 днів після припинення повноважень міського голови звернутися до Верховної Ради з клопотанням про призначення позачергових виборів. Термін розгляду такого клопотання та прийняття рішення Верховною Радою не встановлено. Чітко прописано лише те, що від дня призначення до дати виборів має бути не менше 60 днів", - сказав Ківалов.

На думку Ківалова, на сьогоднішньому засіданні міськради будуть прийняті важливі рішення щодо ситуації, що склалася.

"Наприклад, про припинення повноважень міського голови. Адже його повноваження вважаються припиненими з того моменту, коли заява мера про складання повноважень буде прийнята міською радою", - підсумував Ківалов.