ua en ru

ВМС опублікували відео провокацій російського катера "Мангуст" в Азовському морі

ВМС опублікували відео провокацій російського катера "Мангуст" в Азовському морі Фото-screenshot: провокація російського катера "Мангуст" в Азовському морі (facebook.com/navy.mil.gov.ua)

Прикордонний катер РФ на великій швидкості намагався зблизитись з нашими кораблями

Російський прикордонний катер типу "Мангуст" на великій швидкості йшов на зближення з кораблями Військово-морських сил Збройних сил України, які рухалися на нову базу флоту в Азовському морі. Аудіо- й відеозапис опублікували ВМС ЗСУ на сторінці у Facebook.

Так, прикордонний катер РФ на великій швидкості намагався зблизитись з нашими кораблями, але рішучими активними діями екіпажів малих броньованих артилерійських катерів "Лубни" та "Кременчук" був відведений та недопущений до місця стоянки пошуково-рятувального судна "Донбас" та морського буксиру "Корець".

Провокації з боку російського прикордонного катеру типу «Мангуст» поблизу рейду Маріуполя в районі якірної стоянки

Прикордонний катер РФ на великій швидкості намагався зблизитись з нашими кораблями, але рішучими активними діями екіпажів малих броньованих артилерійських катерів «Лубни» та «Кременчук» був відведений та недопущений до місця стоянки пошуково-рятувального судна «Донбас» та морського буксиру «Корець».

Опубліковано ВМС ЗС України Вівторок, 25 вересня 2018 р.

Нагадаємо, раніше українські прикордонники виявили в Азовському морі прикордонний катер Російської Федерації, який небезпечними маневрами здійснив провокацію щодо української Морської охорони.

"Під час опитування російський екіпаж повідомив, що слідує згідно з завданням, однак після цього змінив курс та вирушив у напрямку українського катера. При цьому він здійснював небезпечні маневри і наблизився на декілька метрів до катера Держприкордонслужби", - зазначили в ДПСУ.