ua en ru

ВМС у Чорному морі почали спільні з Британією, Туреччиною та Румунією військові навчання

ВМС у Чорному морі почали спільні з Британією, Туреччиною та Румунією військові навчання Фото: фрегат "Гетьман Сагайдачний" (РБК-Україна)

Кораблі відпрацьовують спільні дії за стандартами НАТО

Українські Військово-морські сили почали спільні з Британією, Туреччиною та Румунією військові навчання в північно-західній частині Чорного моря. Про це йдеться в повідомленні Військово-морських сил ЗСУ у Facebook.

Повідомляється, що сьогодні українські ВМС разом з кораблями Великобританії, Туреччини та Румунії проводять тренування типу PASSEX. У навчаннях беруть участь британський есмінець "Дункан", а також фрегати "Ілдирим" (Туреччина), "Гетьман Сагайдачний" (Україна) та "Р. Фердинанд" (Румунія), які відпрацьовують спільні дії в складі групи надводних кораблів у відповідності зі стандартами НАТО.

Також повідомляється, що український фрегат прийняв на борт вертоліт Ка-27, після чого відбулося тренування посадок вертольота на палубу корабля. Крім того, відпрацьовано підходи для посадок на палуби кораблів-учасників їхніх вертольотів. У ході спільних дій доглядовою командою есмінця "Дункан" проведена показова доглядова операція на борту фрегата "Гетьман Сагайдачний". Планом тренування передбачено також тактичне маневрування в строях і ордерах.

У Чорному морі українські ВМС спільно з кораблями Великобританії, Туреччини та Румунії проводять тренування типу PASSEX ...

Опубліковано ВМС ЗС України 27 липня 2017 р.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в одеський порт прибули кораблі постійної военно-морської групи НАТО.