ua en ru

Замість щільної забудови Києву потрібно збільшувати свої кордони за рахунок Київської області, - екс-мер столиці

Замість щільної забудови місту Києву потрібно збільшувати свої кордони за рахунок Київської області, вважає народний депутат України, колишній мер столиці Олександр Омельченко, виступаючи на засіданні Київради, передає кореспондент РБК-Україна. За словами Омельченка, це повинно бути зазначено в новому генеральному плані розвитку Києва до 2025 року.

"Поняття "щільніше" для Києва не підходить... Території Києва повинні розширюватися за рахунок приєднання територій області, а не забудовуватися", - вважає Омельченко.

Він також зазначив, що у свій час мер столиці Валентин Згурський домовився про приєднання до території Києва сіл Чапаєвка, Пирогово, Осокорки, Позняки, які стали основою для будівництва нових районів столиці.

Проте голова Київської міської державної адміністрації Олександр Попов заявив, що Київ не має наміру розширювати свої межі за рахунок області. За його словами, Київ буде інтегрований зі столичним регіоном, і не буде претендувати на його територію. Також Попов зазначив, що Київ буде виносити розгляд свого Генерального плану на розгляд Кабінету Міністрів України спільно з Генпланом Київської області.

"Фактично це буде спільний проект, об'єднаний двома адміністративними одиницями", - сказав він.