ua en ru

Влада США ненадійні, ведуть себе гордовито та не виконують своїх обіцянок, - аятолла Хаменеї

Духовний лідер Ірану Алі Хаменеї заявив, що не довіряє американським властям і не вірить їхнім обіцянкам. При цьому він підкреслив, що будь-які ворожі дії отримають жорстку відсіч, передає ВВС.

"Ми песимістично ставимося до американців і зовсім не довіряємо їм. Американські влади ненадійні, ведуть себе гордовито, нерозсудливо і не виконують даних ними обіцянок", - сказав Хаменеї.

Він також заявив про підтримку дипломатичних зусиль Ірану в Генеральній Асамблеї ООН в Нью-Йорку минулого тижня, проте повідомив, що, на його думку, дещо з того, що сталося там є "недоречним".

"Ми підтримуємо дипломатичні кроки уряду і підкреслюємо важливість таких кроків, і підтримуємо подію в ході останнього візиту", - сказав Він, зазначивши при цьому, що "деякі з тих, що сталися в Нью-Йорку подій є недоречними", передає Reuters.

Іранський Президент Хассан Рухани, відносно помірний лідер, який демонструє знаки готовність співпрацювати з Заходом, минулого тижня провів телефонні переговори з Президентом США Бараком Обамою, що стало перший з 1979 р. контактом на найвищому рівні між двома країнами.