ua en ru

Влада Криму має намір у боротьбі з корупцією використовувати космічні технології

З метою боротьби з корупцією, кримська влада має намір налагодити співпрацю з Національним космічним агентством України (НКАУ). Про це сьогодні на прес-конференції в Сімферополі повідомив голова Рескому Криму з транспорту і зв'язку Микола Черевков, передає кореспондент РБК-Україна. ..
Черевков зазначив, що космічні технології дозволять запобігти корупції в сільському господарстві, оскільки знаючи, що ведеться спостереження з космосу, аграрії не зможуть дезінформувати владу про поганий врожай.
Крім того, Черевков запропонував використовувати досвід Чехії, де за роботою комунальних служб з прибирання сміття стежать із космосу. «Я був вражений: прибиральник сміття знає, що до певної смітнику він повинен під'їхати в певний час... Сміття, яке він зібрав, повинен привезти на звалище, а не викидати, де доведеться, як у нас. А за ним в цей час стежать із космосу, а потім зведення лягає на стіл керівнику комунального підприємства про виконану роботу того чи іншого працівника», - пояснив чиновник.
За даними Черевкова, вже розроблено проекти зі співробітництва з НКАУ. В даний час ці пропозиції вивчають кримські МОЗ, МінЖКГ, МінАП, Рескомзем і Рескомекологіі.