ua en ru

"Влада" Криму не може знайти інвестора для реконструкції аеропорту Бельбек, - джерела

"Влада" Криму не може знайти інвестора для реконструкції аеропорту Бельбек, - джерела Фото: аеропорт Бельбек

Уряд РФ допускає перерозподіл 1,7 млрд рублів, закладених під Бельбек, на інші цілі

"Влада" Криму не може знайти інвестора для реконструкції аеропорту Бельбек, уряд Росії допускає варіант перерозподілу 1,7 млрд рублів, закладених під Бельбек, на інші цілі. Про це повідомляє "Коммерсантъ".

Повідомляється, що програма по реконструкції цивільного сегменту аеропорту "Бельбек" у Севастополі може бути переглянута. В уряді РФ вперше допустили варіант перерозподілу 1,7 млрд руб., закладених у програму "Розвиток Криму і Севастополя до 2020 року" під Бельбек, на інші цілі. Приводом для цього стали проблеми з пошуком інвестора і невдоволення роботою влади Севастополя на федеральному рівні.

"Розвиток громадянського сектору Бельбеку постійно стикається з проблемами вже протягом трьох років. У федеральній цільовій програмі закладалися гроші на будівництво перону, паливно-заправного комплексу та закупівлю аеронавігаційного обладнання, а реконструкцію злітно-посадкової смуги та будівництво аеровокзального комплексу планувалося провести за рахунок приватного інвестора. Пріоритетною вважалася компанія "Аккорд-Інвест", яка вже будує аеропорт Сімферополь, однак цей варіант відпав", - зазначають у повідомленні.

Нагадаємо, в Бахчисараї російські силовики проводять обшуки в будинках кримських татар, є постраждалі.