ua en ru

Влада Єгипту посилюють заходи безпеки в країні напередодні державного свята

Єгипетські власті попередили "Братів-мусульман" про неприпустимість організації жорстких акцій протесту і посилили заходи безпеки у всіх містах і стратегічно важливих пунктах. Це сталося після того, як у результаті зіткнень, що відбулися 4 жовтня, загинули щонайменше 4 людини, передає Reuters.

За даними Deutsche Welle, загинули не менше восьми осіб і кілька десятків прихильників поваленого Президента Мухаммеда Мурсі отримали поранення.

Прихильники Мурсі 4 жовтня організували саму масштабну демонстрацію з моменту розгону поліцією їх таборів протесту 14 серпня ц.р.

Як противники, так і прихильники "Братів-мусульман" закликали до масових протестів 6 жовтня. На цей день в Єгипті заплановано святкування річниці нападу єгипетської армії на ізраїльську армію на Синайському півострові в ході війни 1973 р.

"Міністерство внутрішніх справ заявляє про свою переконаність продовжувати протидія насильству і порушень закону прихильниками "Братів-мусульман", - йдеться в офіційній заяві МВС Єгипту.

Додаткові заходи безпеки введені на автомагістралях, у всіх містах і стратегічно важливих пунктах. Єгипетська армія посилила свою присутність у районі площі Тахрір, де тисячі єгиптян брали участь у демонстраціях у ході перевороту в 2011 р.

Нагадаємо, політичні тертя та економічні труднощі загострилися в Єгипті після того, як армія здійснила переворот проти президента-ісламіста Мурсі в липні ц.р., встановивши уряд перехідного періоду і представивши "дорожню карту" політичного розвитку до обіцяних чесних виборів.