ua en ru

Влада погоджується на умови групи "Приват", побоюючись втрати підтримки виборців, - експерт

Позиція уряду відносно підприємств групи «Приват», які вимагають від влади ввести для них пільговий тариф на електроенергію, зводиться до того, щоб мінімізувати будь-яку значиму соціальну проблему в індустріальних регіонах. Таку думку висловив голова правління Центру прикладних політичних досліджень «Пента» Володимир Фесенко.

«Тому і був підписаний відповідний мораторій на рівні уряду, а Президент дав чітке доручення уряду до 1 жовтня вирішити проблемні питання Запорізького заводу феросплавів (ЗЗФ) і розробити програму відновлення алюмінієвого комбінату. Навіть якщо це невигідно державі. Саме під вибори перший віце-прем'єр Валерій Хорошковський домовився з «Приватом» про те, що ціна на електроенергію буде знижена, але натомість не буде мітингів і скорочень на підприємствах групи. Тому що скорочення призведуть до невдоволення і соціальної напруги, що, в остаточному підсумку, призведе до втрати голосів виборців , - сказав Фесенко.

Нагадаємо, в Києві минулого тижня пройшла зустріч під керівництвом Валерія Хорошковського, в якому взяли участь голова Запорізької обладміністрації Олександр Пеклушенко, а також представники п'яти заводів (ЗЗФ, ЗАЛК, ДСЗ, ЗТМК, Укрграфіт) і фахівці МГРЕ. Головним питанням засідання було виділення пільгового тарифу на електроенергію для підприємств групи «Приват».

Читайте також: Феросплавники не будуть скорочувати робітників в обмін на пільговий тариф по електроенергії, - експерт