ua en ru

Феросплавники не будуть скорочувати робітників в обмін на пільговий тариф по електроенергії, - експерт

Скорочень на промислових гігантах Запоріжжя не буде. В обмін на це після виборів заводи можуть отримати електроенергію за пільговим тарифом. Відповідна домовленість досягнута на зустрічі першого віце-прем'єра Валерія Хорошковського з представниками п'яти заводів (ЗЗФ, ЗАЛК, ДСЗ, ЗТМК і «Укрграфіт»), а також головою Запорізької облдержадміністрації Олександром Пеклушенко, повідомив директор Агентства моделювання ситуацій Віталій Бала.

«Безумовно, перед виборами для влади ненормальні й небажані скорочення людей на Запорізькому заводі феросплавів (ЗЗФ). Це серйозно вдарило б по владі і всії виборчій кампанії. Тому Валерій Хорошковський домовився з власниками заводу, щоб вони не проводили скорочення людей, а натомість, після виборів, вони можуть отримати пільговий тариф на електроенергію, навіть якщо це буде економічно невигідно для держави. Виборча кампанія та вибори стали основною причиною того, що їм вдалося домовитися», - сказав Бала.

Відзначимо, головним питанням засідання було виділення пільгового тарифу на електроенергію для феросплавних і алюмінієвих підприємств, які контролюються групою «Приват».

Читайте також: Павло Кравченко: "Не можна допустити погіршення соціальної обстановки в Запоріжжі"