ua en ru

Володимир Макеєнко очолить список партії "Наш край" на виборах в Київраду

Володимир Макеєнко, який очолював Київську міську державну адміністрацію (КМДА) в січні-березні 2014 року, йде на вибори мера Києва при підтримці партії "Наш край", а також очолить список партії на виборах в Київраду. Про це він заявив під час прес-конференції у вівторок, 22 вересня.

Як зазначив Макеєнко, у киян на виборах повинен бути вибір між представниками різних політичних сил.

"Я повертаюся! Нам вдалося забезпечити життя міста під час подій на Майдані, тому Київ і далі залишатися містом стабільності. Столиці потрібні дитячі садки, мінімум одна станція метро щорічно", - заявив Макеєнко.

Він зазначив, що головною його перевагою як кандидата в мери є вміння працювати з бюджетом.

"Я орієнтуюся в бермудському трикутнику "ВР-Кабмін-АП", знаю всіх політиків, багато років працював в бюджетному комітеті парламенту. Тому зроблю все, щоб гроші, які заробляє місто, йшли на задоволення саме його потреб", - заявив Макеєнко.

На питання, чому політик обрав саме на "Наш край", він зазначив, що ця політична сила об'єднує досвідчених політиків і господарників, готових брати на себе відповідальність.

"Мені легко працювати, наприклад, з мером Чернігова Олександром Соколовим, і з іншими мерами українських міст. В "Нашому краї" зібралися відповідальні люди, з якими не соромно працювати", - заявив Макеєнко.

Він також висловив упевненість, що "Наш край" буде представлений і в Київраді.

Володимир Макеєнко, народний депутат шести скликань, 25 січня 2014 призначений головою Київської міської адміністрації. В лютому 2014-го, у розпал революції гідності, заявив, що жодна влада не варта людських життів. Після чого оголосив про вихід з Партії регіонів і намір нести особисту відповідальність за життєдіяльність Києва. Звільнений від посади 7 березня 2014 року.