ua en ru

У ВККСУ на розгляді знаходяться ще п'ять заяв про переведення від суддів з Донбасу

Більшість суддів, які захотіли перевестися з Донецької та Луганської областей, пішли на Харківську, Київську, Дніпропетровську, Одеську області. Про це в інтерв'ю РБК-Україна повідомив заступник голови Вищої кваліфікаційної комісії суддів України (ВККСУ) Микола Патрюк.

Він підкреслив, що суддям з Донбасу було запропоновано більший спектр зайняття посад. "Було проведено роз'яснювальну роботу. Ми провели декілька "пільгових" засідань по переведенню цих суддів. На сьогодні в ВККСУ залишилося ще п'ять нерозглянутих заяв від суддів з Донецької і Луганської областей", - повідомив Патрюк.

За словам заступника голови ВККСУ, клопотання суддів щодо переведення до інших судів з проблемних регіонів, в разі наявної вакансії в суді, задовольнялися стовідсотково.

"У нас була проблема, коли на одну вакантну посаду претендували 3-5 суддів з проблемних регіонів. Комісія 18 грудня 2014 р. прийняла спеціальне положення щодо цих суддів. Зокрема про проведення спеціальних конкурсів щодо можливості переведення цих суддів. Вакансії в нас є в багатьох судах по всій країні", - наголосив він.