ua en ru

Віце-президент США Байден у ході візиту в Україну зустрінеться з Турчиновим і Яценюком

В ході свого візиту в Україну віце-президент США Джозеф Байден зустрінеться з діючим урядом країни, а також з виконуючим обов'язки Президента Олександром Турчиновим і прем'єр-міністром Арсенієм Яценюком.

В ході свого візиту в Україну віце-президент США Джозеф Байден (на фото) зустрінеться з діючим урядом країни, а також з виконуючим обов'язки Президента Олександром Турчиновим і прем'єр-міністром Арсенієм Яценюком. Про це Білий Дім повідомив в офіційному прес-релізі.

Байден прибуде в Київ 21 квітня і проведе зустріч з членами Верховної ради з різних політичних партій та регіонів країни, а також з представниками неурядових організацій. Крім того, Байден зустрінеться з представниками уряду країни.

В ході зустрічей віце-президент США "обговорить зусилля міжнародного співтовариства щодо стабілізації ситуації на Україні та зміцнення української економіки, а також допомога в проведенні конституційної реформи, децентралізації, боротьби з корупцією та організації вільних і справедливих президентських виборів 25 травня 2014 р.", - йдеться в повідомленні американської адміністрації.

Крім цього, Байден "проведе консультації з питання розвитку ситуації на сході та півдні України, а також кроки по зміцненню коротко - та довгострокової енергетичної безпеки країни".

На наступний день, 22 квітня, Байден покине Україну.