ua en ru

У Вінниці за підозрою у держзраді заочно судитимуть командира військової частини Криму

У Вінниці за підозрою у держзраді заочно судитимуть командира військової частини Криму Фото: головний військовий прокурор України Анатолій Матіос

Військового звинувачують у держзраді, непокорі та дезертирстві

У Вінниці за підозрою у державній зраді судитимуть командира військової частини, що дислокувалася у Криму. Про це йдеться у повідомленні прес-служби військової прокуратури Центрального регіону України.

Як зазначається, військовою прокуратурою закінчено спеціальне досудове розслідування у кримінальному провадженні за підозрою у державній зраді командира військової частини та передано справу до суду м. Вінниця.

"Військовою прокуратурою Вінницького гарнізону Центрального регіону України вперше серед військових прокуратур закінчено спеціальне досудове розслідування у кримінальному провадженні за підозрою командира однієї з військових частин, яка до 13.05.2014 дислокувалась в Автономній Республіці Крим, підозрюваного у вчиненні державної зради (ч. 1 ст. 111 КК України), непокорі (ч. 2 ст. 402 КК України) та дезертирстві (ч. 1 ст. 408 КК України). 28.12.2015 військовою прокуратурою гарнізону обвинувальний акт у вказаному кримінальному провадженні направлено до Вінницького міського суду Вінницької області", - йдеться у повідомленні.

Відзначимо, військовою прокуратурою Вінницького гарнізону Центрального регіону України було повідомлено про підозру у вчиненні вказаних злочинів М. Гавришу, який у березні - квітні 2014 року, зрадивши військовій присязі та з метою сприяння іноземній окупації території АР Крим, вчинив непокору, не виконав накази щодо передислокації військової частини на материкову частину України, а також вчинив дезертирство та в подальшому вступив на військову службу у Збройні Сили країни-агресора та, перебуваючи на посаді начальника комендатури Чорноморського флоту Збройних Сил Російської Федерації, сприяє цій державі у підривній діяльності проти України.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що прокуратура та прикордонники затримали підозрюваного у держзраді депутата Севастополя.