ua en ru

VimpelCom Ltd. оголосила оферту на придбання акцій і ADS ВАТ "ВимпелКом".

Компанія VimpelCom Ltd. сьогодні оголосила оферту на придбання акцій і американських депозитарних акцій (ADS) ОАО "Вимпел-комунікації" ("ВимпелКом") за наявні кошти або шляхом обміну депозитарних акцій, що представляють акції VimpelCom Ltd., на відповідні папери "ВимпелКома". Про це йдеться в опублікованому сьогодні повідомленні VimpelCom Ltd. Безпосередньо після успішного завершення даної оферти VimpelCom Ltd має намір придбати всі розміщені акції "ЗАТ "Київстар G.S.M.".

Мажоритарні акціонери ВАТ "ВимпелКом" - Telenor і Altimo - ухвалили рішення передати свої долі в ОАО "ВимпелКом" і що належать їм в сукупності 100% компанії "Київстар" в створювану VimpelCom Ltd. на наступних умовах (коефіцієнт обміну, по якому визначатимуться долі акціонерів ОАО "ВимпелКом" і "Київстар", складе 3,4:1). Всім утримувачам ADS ВАТ "ВимпелКом" пропонується обміняти кожен цінний папір на одну звичайну депозитарну розписку (DR) VimpelCom Ltd., що представляє одну звичайну акцію VimpelCom Ltd. Двадцять звичайних DR VimpelCom Ltd. пропонується обміняти на одну звичайну акцію ВАТ "ВимпелКом"; двадцять привілейованих DR VimpelCom Ltd. (кожна представляє одну привілейовану акцію VimpelCom Ltd) - на одну привілейовану акцію ВАТ "ВимпелКом".

В якості альтернативи утримувачі акцій і ADS ВАТ "ВимпелКом" можуть вибрати грошову компенсацію у розмірі 0,01 руб. за кожну звичайну або привілейовану акцію і 0,0005 руб. за кожну ADS. Ця номінальна грошова компенсація пропонується відповідно до вимог російського законодавства і не передбачає справедливу ринкову оцінку.

Credit Suisse Securities (США) LLC і Morgan Stanley & Co. Incorporated є менеджерами операції з пропозиції в США.

Планується, що після закінчення пропозиції про обмін цінних паперів ОАО "ВимпелКом" пройде процедуру делістінга на Нью-Йоркській біржі, і його акції не торгуватимуться в РТС.

Урядова комісія з контролю за здійсненням іноземних інвестицій в Російській Федерації 3 лютого 2010 р. оголосила про схвалення пропонованої операції, відповідно до закону про іноземні інвестиції в господарські суспільства, що мають стратегічне значення.

У зв'язку з пропозицією в Росії VimpelCom Ltd. (компанія "ВимпелКом Лтд.") раніше представила добровільну пропозицію у Федеральну службу по фінансових ринках. ВАТ "ВимпелКом" направить російська добровільна пропозиція, а також рекомендації своєї ради директорів і відповідні матеріали, що стосуються ухвалення пропозиції в Росії, утримувачам акцій ВАТ "ВимпелКом", йдеться в повідомленні компанії.