ua en ru

VimpelCom виплатить проміжні дивіденди у розмірі 0,19 дол. за кожну ADS

Наглядова рада VimpelCom оголосив про виплату проміжних дивідендів у розмірі 0,19 дол. за кожну американську депозитарну акцію (ADS) у зв'язку з опублікованими проміжними фінансовими результатами за 2010 р. Кожна ADS представляє собою одну звичайну акцію компанії. На виплату дивідендів буде направлено приблизно 250 млн дол, говориться в повідомленні компанії, передає РБК.
Глава VimpelСom Ltd. Олександр Ізосімов відзначив, що повідомлення про виплату проміжних дивідендів підкреслює фінансову силу компанії і прихильність компанії політиці максимального винагороди акціонерів допомогою грамотної дивідендної політики.
У лютому 2011 р. повідомлялося, що загальний обсяг дивідендних виплат VimpelСom Ltd. за 2010 р. може скласти 850 млн дол. З урахуванням вже нарахованих дивідендів VimpelСom може виплатити акціонерам додатково 250 млн дол, наголошувалося в матеріалах компанії, що стосуються запропонованої операції по купівлі Wind. У них уточнювалося, що остаточна сума, яка буде виплачена акціонерам як дивіденди, все ще знаходиться на стадії обговорення.
У листопаді 2010 р. компанія повідомила про виплату проміжних дивідендів у розмірі 0,46 дол. на одну американську депозитарну акцію (ADA) на загальну суму близько 600 млн дол.
Як говорилося в повідомленні, "проміжні дивіденди виплачуються відповідно до дивідендною політикою компанії, при цьому при розрахунку розміру виплачуваних проміжних дивідендів були враховані результати діяльності російської дочірньої компанії ВАТ "Вимпелком" за останні три місяці 2009 р.".
Vimpelcom Ltd. - Об'єднана телекомунікаційна компанія, утворена в результаті злиття українського оператора ЗАТ "Київстар" і російського ВАТ "Вимпелком". Акціонерами нової компанії є російська Altimo (управляє телекомунікаційними активами "Альфа-груп") і норвезький Telenor, які володіють 44,7% і 36% голосуючих акцій відповідно. З 22 квітня 2010 р. на Нью-Йоркській фондовій біржі (NYSE) замість ADR "ВимплелКома" торгуються розписки на акції Vimpelcom Ltd., free float становить 19,3%.